Over ons

Onze Werkwijze

Of u nou staalwerk nodig hebt voor een groot project of een plaatje RVS nodig hebt voor achter het gasfornuis, bij Roothans Metaal wordt u altijd geholpen. Wij werken zowel voor particulieren als voor bedrijven.

Heeft u het ontwerp voor uw staal project al helemaal klaar? Of pas grofweg een eerste idee? Bij ons bent u in beide situaties welkom. We denken graag met u mee om tot een passende oplossing te komen. Waar nodig kunnen we ook mee ontwerpen en/of tekenen. Ook bieden wij de mogelijkheid om de stalen constructie op de locatie te komen plaatsen.

Onze metaalbewerkers zijn gespecialiseerd in het bewerken van staal, RVS, Aluminium en messing.

Bent u op zoek naar een professionele uitvoering of advies voor uw staalproject? We helpen u graag verder. Neem contact met ons op.

Roothans Metaalbewerking

Kennismaken

Dit zijn de gezichten van ons bedrijf

Stijn Roothans: Roothans Metaalbewerking

Stijn Roothans

Organisatie

Mede directeur / eigenaar. 6e generatie. Sinds 2018 werkzaam bij Roothans.

Danny Kouwenhoven: Roothans Metaalbewerking

Danny Kouwenhoven

Vaktechnische specialist

Mede directeur / eigenaar. Sinds 2003 werkzaam bij Roothans

Jos Roothans: Roothans Metaalbewerking

Jos Roothans

Adviseur

Voormalig directeur / eigenaar van Roothans. Ruim 40 jaar ervaring.

De Smit van Dommelen, Valkenswaard Roothans

Al ruim 175 jaar een begrip in de regio

Roothans Metaal is al sinds 1842 een begrip in de regio. In dat jaar begon Gerardus Roothans aan de Bergstaat in Dommelen met dagelijkse herstelwerkzaamheden. Het bedrijf nam een ware vlucht toen rond 1920 Geert Roothans er een smederij bouwde. Het bedrijf werd regionaal bekend als ‘De smid van Dommelen’. Zijn zoon, Wim Roothans, nam rond 1940 het bedrijf over. Hij vervaardigde en repareerde onder meer landbouwvoertuigen. Een specialiteit was ook paarden beslaan, onder meer de paarden van de Dommelsche Bierbrouwerij.

Zijn zoons Geert en Jos Roothans namen het familiebedrijf in 1988 over. Jos specialiseerde zich verder in metaalbewerking. Geert nam de winkel met ijzerwaren voor zijn rekening. Uiteindelijk gingen de twee onderdelen samen aan de Bergstraat in Dommelen. Beide onderdelen van het bedrijf bleven groeien. Het metaalbewerkingsbedrijf verhuisde uiteindelijk naar de Dommelseweg in Valkenswaard en enkele jaren later naar een nog groter pand aan de Dragonder.

Eind 2020 sluit Geert de winkel 'Roothans Ijzerwaren' in Dommelen. Jos deed eind 2018 een stapje terug en blijft actief als adviseur voor Roothans Metaal. Stijn Roothans runt op dit moment samen met compagnon Danny Kouwenhoven het familiebedrijf. Stijn neemt daarin het organisatorische aspect van het bedrijf voor zijn rekening. Danny Kouwenhoven, al ruim dertien jaar in dienst bij het familiebedrijf, is de vaktechnische specialist.